top of page
IMG_5826.jpg

"Här på västkusten blåser det nästan jämt. Att anlägga en trädgård på en vindutsatt tomt som dessutom ofta innehåller berg och sluttningar, kräver stor kunskap om vilka växter som trivs att växa i de förhållandena. Rätt växt på rätt plats skapar vackra planteringar med lång livslängd.

Okunskap kan leda till dyra felköp och många extra timmars arbete. Jag har själv byggt upp en trädgård på en vindutsatt bergstomt. Efter många nybörjarfel började jag gå kurser och läsa böcker och bloggar om trädgård för att få större kunskap. Det resulterade i att jag studerade vidare och bytte yrke från skodesigner till trädgårdsdesigner.

 

Det är så roligt att få möjlighet och hjälpa andra att skapa sin drömträdgård. Jag hoppas få möjlighet att hjälpa just Dej!"​

/ Lina Theodorsson

trädgårdsdesigner och grundare för KUST trädgårdsdesign

OM OSS

Jag som driver KUST Trädgårdsdesign heter Lina Theodorsson och är utbildad vid Trädgårdsakademin. Jag brinner för möten mellan färger, former och material. Och att skapa spännande och vackra gröna rum för olika behov, rum där både funktion och upplevelser kombineras. Både helheten och detaljerna får stort utrymme. Jag lägger stor vikt vid att förstå de önskemål och behov som finns och vid att utnyttja platsens fulla potential. Alla ska trivas i den nya trädgården, stora som små individer och även insekter och vissa djur.  

 

Utifrån dina behov och önskemål planerar och ritar jag upp din nya trädgård. Med hjälp av beskrivande inspirationsbilder och skisser presenterar jag först ett förslag till koncept för din nya trädgård. Därefter ritar jag upp illustrationsplan, vyskisser och sätter samman en växtlista med anpassade växter för just din trädgårds förutsättningar. Jag hjälper dej att skapa en praktisk, vacker och lättskött trädgård som du kan njuta av under hela året.

 

Jag har även kunskap och lång erfarenhet av odling och hjälper dej gärna att komma igång med din köksodling, om så önskas. Jag tycker det är viktigt att arbeta med växter som gynnar våra pollinatörer och fåglar och att använda växter som även kan bjuda oss på nyttigheter och användas till matlagning.

bottom of page